sunnuntai 9. helmikuuta 2014

10. Vuorokausi

Pennuilla on aina julmettu kiire baariin, kun maitoauto saapuu laatikkoon. Tuike yrittää parhaansa mukaan vahtia ja siivota pikkupeppuja. Välillä se kääntää pennun ihan ylösalaisin päästäkseen siivouspuuhaan.
http://www.youtube.com/watch?v=UpsTj-Zs6gA

Järjestelyn jälkeen baariin laskeutuu rauha ja tasainen kurlutus:
http://www.youtube.com/watch?v=KhNv7EJrLmE

Tänään pentulaatikossa on ollut melko seesteistä. Tuike viihtyy pentujen kanssa hyvin ja ottaa itsekkin unosia välillä pentulaatikossa ja välillä omalla patjallaan laatikon vieressä. Toisinaan Tuike käy myös sängyn alla nurkassa viilentymässä, mistä löytyy huoneen kylmin lattiapaikka.

Vatsa on ollut melko ok, vaikkakin löysähkö. Vetinen ripuli on taantunut ja Canikuria on otettu noin kahdeksan tunnin välein. Tuiken yleisvointi on pysynyt hyvänä, joten huoli siitä on poissa. Tänään ulkoillessa kotiniityllä Tuike vaikutti jälleen siltä, että jotain pitäisi tehdä. Vähintään leikkiä kepillä tai lumipalloilla. Ihan oma itsensä se on, vaikka pennut ovat vasta reilun viikon vanhoja.

Pennut voivat hyvin, nukkuvat ja syövät. Silmät ovat edelleen kiinni, mutta koiramaisia eleitä on jo näkyvissä. Ne nuolevat, haukottelevat ja venyttelevät. Myös takajalan moottorin saa käyntiin (rapsuttamaan kylkeä) kun pentua silittää kyljestä. Jonkin verran on nähty ylöspunnerruksia, mutta kunnolliset ensiaskeleet ovat vielä työn alla.

1 kommentti:

  1. Ihanat nuo jäykkänä tutisevat hännät kun maito alkaa virtaan !

    VastaaPoista