lauantai 1. helmikuuta 2014

2. vuorokausi

Ensimmäinen kokonainen yö on nukuttu, ja vain parilla heräämisellä selvittiin. Päästin yöllä Tuikea pissalle ja samalla varmistin, että pentulaatikossa kaikki on hyvin. Aamulla suoritin punnituksen, sillä synnytysyön mittaukset saattavat olla vähän epätarkkoja. Pennut nimittäin eivät ekassa punnituksessa suostuneet hetkeäkään olemaan paikallaan, jotta digivaaka olisi ehtinyt seisahtua.

Aamun punnitustulokset, joita lähdetään seuraamaan:
Tyttö 1     "Viksu"    325g (syntymäpaino 314g)
Tyttö 2     "Viiru"      341g (syntymäpaino 345g)
Poika 3    "Poppis"  403g (syntymäpaino 395g)
Tyttö 4     "Vauhti"   271g (syntymäpaino 254g)

Aamupäivällä Tuike oli hiuman levoton ja pari kertaa piiloutui sängyn alle. Luulen, että sillä oli vielä jälkisupistuksia, sillä vaihetta ei kestänyt kuin noin pari tuntia, jonka jälkeen asettui taas rennosti pentulaatikkoon.

Päivä on kulunut leppoisasti ja Tuike on hyvin viihtynyt laatikossa pentujen lähellä. Pennut pissatetaan ja kakatetaan ja niitä muutenkin hoivaillaan. Todella taidokkaasti Tuike osaa varoa pentuja, jotka pelottomasti ryömivät kainaloiden ja takajalkonen välistä tisseille. Tuike ponnistaa itseään ylöspäin ja näin auttaa pennun etenemistä kainalon alta. Jos joku sattuu vähän likistymään, niin pentu kyllä antaa sen kuulua äänekkäästi.

Persoonia ne ovat, jokaisella omanlainen imemistyyli. Kovasti ovat ruokapöydässä viihtyneet ja näyttävät hyvin nukkuvan ne ajat kun eivät ole syömässä.

Siskot ruokapöydässä, velikulta on jo sammunut masu täynnä:

Pentulaatikossa siis kaikki hyvin.

Pötkylöiden päivälepo

Mukava nukkua kun on saanut masun täyteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti