torstai 13. helmikuuta 2014

14. Vuorokausi

Kilon rajapyykky on ylitetty! Poppis huitaisi reilusti yli kilon lukeman vaakaan kun suoritin päivittäistä punnitusta. Vielä huomenna suoritetaan päiväpunnitus ja sen jälkeen punnitetaan viikon välein tai pari kertaa viikossa.

Tuike voi hyvin ja maitoa näkyy tulevan, vaikka se ei olekkaan kovin suuren näköinen. Tietyistä kulmista melkein normaali, mutta esimerkiksi Tuiken istuessa, römpsöttää tisut aikatavalla. Todella hyvä emo Tuike on tähän asti ollut. Hauska sitten nähdä mitä Tuike tuumaa pentujen terväsitä hampaista.

Laatikossa alkaa tapahtumaan. Viiru ja Vauhti ovat saaneet jalat alleen ja muutkin jo niitä koittelevat. Liikuttavan haparoivaa meno on vielä, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään. Tästä se lähtee:

Viirun taidonnäyte - Istuminen ja kuperkeikka:
https://www.youtube.com/watch?v=mcBKj2uzMDM

Viksu ja Poppus ovat kuin kaksi marjaa. Eroa on vain koossa ja vähän kauluksen muodossa muuten ovat aikalailla saman näköisiä. Ylisöpöjä mun mielestä.

Samikset ruokapöydässä:
https://www.youtube.com/watch?v=E6GEvURJKLM

Päivä on taasen sujunut tasaisella tempolla. Huomenna koittaa 2-viikkois synttärit ja siihen kuuluva valokuvaustuokio. Viikon päästä jo vieraatkin pääsevät pentuja katsomaan, siihen asti vielä elellään hiljaiseloa pentulaatikon äärellä.

Pentujen sirut on tilattu ja sirutuksen tulee tekemään tuttu eläinlääkäri kotiin kun pennut ovat 5 viikkoisia. Silmätarkastusta varten sitten joudutaan lähtemään liikkeelle, mutta se onkin sitten vasta kun pennut ovat reilusti yli 6 viikkoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti