lauantai 8. helmikuuta 2014

9. Vuorokausi

Maitoa vedetään niin että napa rutisee. Tässä Poppis (vasemmalla) ja Viiru (oikealla) tekevät tiimityötä ja rytmittävät toisiaan. Pienemmät sisarukset nukkuvat toisessa nurkassa, kun nämä "porsaat" tyhjentävät tankkeja.

https://www.youtube.com/watch?v=Xn9a1BOPjqI

Pennut jatkavat siis kasvuaan, ja maitoa riittää. Jokainen on jo melkein tuplannut syntymäpainonsa, Vauhti on jo sen ylittänytkin, pienellä on kiire kasvaa sisarusten kanssa samoihin mittoihin, ero kapenee päivä päivältä.

Tuiken mahaongelmien kanssa ollaan oltu hiukan rauhallisemmin nyt kun eilen saatiin Canikurit apuun. Yöllinen käynti pihalla oli jo hieman toiveikas, mutta aamulla taas tuli plöröjä. Kävin varmuudeksi Tuiken kanssa lääkärissä, joka varmisti oman käsitykseni siitä, että Tuiken yleiskunto on hyvä, eikä se ole kuivunut. Nesteytystä ei tarvita, eikä antibioottia, hyvä niin. Jatkamme Canikurin antamista ja tarkkailemme yleisvointia.

Lääkärin epäilys oli, että jo muutenkin kovilla oleva suolisto on ärtynyt pentujen kakkien syönnistä, eli Tuike on liian perusteellinen pentujen siivoamisessa, hoitaa ne liiankin hyvin. Tuike on jo nenu hännän alla odottamassa milloin pentu syytää maitokakkaa, ei siihen mitkään vanulaput väliin ehdi, jos haluaisi siivota osan kakoista. Viimeistään sitten kun pennut alkavat syömään kiinteää ja emo lakkaa syömästä pentukakat, niin suolisto rauhoittuu. Näillä tiedoilla koitetaan porskuttaa eteenpäin ja nauttia pentujen "tuoksusta".

Tänään oli musta päivä. Mustat pötköt mustalla alustalla. Taas on vedetty maitopökryt.

Viiru

Viksu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti