perjantai 28. helmikuuta 2014

4 Viikkoa

Pennut ovat täyttäneet neljä viikkoa, eli puolessa välissä ollaan. Neljän viikon päästä kolme jo ovat lähdössä/lähteneet maailamalle. Kylläpä aika menee nopeasti. Tänään on punnittu, leikattu kynsiä, laajennettu pantuaitausta ja suoritettu valokuvaus.

Viimeisten päivien ja kuluneen viikon aikana Tuike on ruvennut enimmäkseen viettämään aikaansa pentulaatikon ulkopuolella. Ja nyt kun kiinteää ruokaa on syöty jo melkein viikko, on Tuike vähentänyt myös imettämistä. Pennuille maistuu hyvin kiinteä ruoka ja nyt jo syövät neljä ateriaa päivässä. Lisäksi latkivat vähän vettä ja hörppivät emonmaitoa aina kun sitä tarjoillaan. Öisin tarjoilu äänistä päätelleen pelaa vielä melko hyvin, mutta päivisin harvemmin.

Pentujen vatsat ovat hyvin toimineet ja siivoaminen alkanut sillä Tuike ei enää niitä syö. Pennut leikkivät, hyppivät, juoksevat ja vaanivat. Ja tietysti myös purevat! Tuike myös jo leikkii pentujen kanssa, välillä imetys menee ihan leikiksi kun Tuike päättääkin kelliä.

Viikkoiskuvia otettiin avustajan kanssa ja melko hyvin onnistuimmekin, mutta Viiru ei suostunut olemaan paikallaan edes sekuntia, eli siitä on vain tuollainen vaaniva viikkokuva tarjolla. Muut tököttivät hetken istualtaan ja sain napsittua kivoja kuvia.

Poppis

Vauhti

Viiru

Viksu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti